FAQ
Vad är kimchi?
Kimchi är en traditionell koreansk fermenterad rätt och ofta gjord på salladskål. Krispig, syrlig och stark med en tydlig karaktär av gochugaru (koreansk chili). Att äta kimchi är att uppleva en riktig smakexplosion! Den är högt älskad av det koreanska folket då kimchi serveras till frukost, lunch och middag.
Hur länge håller era produkter?
En oöppnad burk (kimchi, syrade morötter och surkål) håller i cirka 6 månader i kylskåpet. Men den håller så länge den inte utsätts för främmande bakterier utifrån genom slarvig hantering och får behålla sin bakterieflora i kyl mac +8 grader.
En öppnad burk kan förvaras i kylen 3 veckor.
Varför pastöriserar ni inte produkterna?
Det finns ingen hälsonytta kvar i kimchi, då den är uppvärmd, pastöriserad. Alla goda och naturliga mjölksyrabakterierna dör vid ca 59 grader.
Är era produkter veganska?
Vi tillverkar två olika kimchi, en premium med fisksås och en vegansk (utan fisksås). Syrade morötter och surkål är också veganska!
Var tillverkas era produkter?
Tillverkat med kärlek i Lund, Skåne!
Kan jag beställa kimchi till restaurang och storkök?
Ja, absolut! Du kan beställa direkt från oss eller om du är i Malmö så kan du beställa via vår samarbetspartner: Frukt & Grönsakshallen! Vi förpackar vegansk kimchi i 1kg och 2kg burkar för storkök!