Kimchi Pesto Recept

Kimchi Pesto Recept

INGREDIENSER

  • 80g soltorkade tomater (torkade) 
  •  50g Nandin Kimchi  
  • 1st vitlöksklyfta  
  • 1/5 dl olivolja  
  • 1 kruka färsk basilika (15-20 blad)  
  • 1/5 dl honung  
  • 1 krm salt  
  • 1 krm svartpeppar 
* glutenfri * laktosfri * nötfri

Gör så här:

1. Koka upp vattnet i en vattenkokare och lägg soltorkade tomaterna i en kastrull eller en bunke. Häll upp det kokta vattnet över tomaterna och sätt åt sidan tills tomaterna är mjuka.

2. Mixa alla ingredienserna i en matberedare. Förvara peston i en burk i kylen.

Vad kan man ha kimchi pesto till?

-       som dressing till pastasallad  

-       skeda över och runt som garnering exempelvis till pizza eller toastbröd.

-       passar utmärkt som pastasås till Rigatoni

Back to blog